AnnikaEdin-Mitt Vindöga

AnnikaEdin-Mitt Vindöga

Min Blogg om

MÄNNISKOBLIVANDET Genom Mitt Vindöga kan jag se världen utanför och jag kan blicka in i mina egna landskap. Mitt Vindöga är Fönstret mellan mig och er.

Min bil Tor-Gunnar

NUETPosted by Annika Edin Sat, September 22, 2018 11:24:15
Nu har jag sålt ett problem jag försökt förvalta i mer än ett år. Min Kia som jag var så väldigt glad och tacksam när jag fick chansen att köpa, det blev nåt konstigt fel med automatväxlingen och till slut växlade den inte ens upp från ettan. Jag vet inte hur många gånger jag varit in på Kia...och andra verkstäder. Till slut fick jag förslag från Kias märkesverkstad att det var ventilpaketet i växellådan som måste bytas a' 32000:- alternativt hela växellådan för samma kostnad. Det var så klart helt otänkbart, så i förrgår sålde jag bort min jättefina bil för 2500:-vilket så klart var en stor förlustaffär för mig. Men konstigt nog känner jag mig varken lurad eller ledsen. Jag känner mig fri och det är som om förlusten lämnade, öppnade en rymd inom mig. Nya idéer sugs in och jag ser hur rik jag är, hur mycket kreativitet jag har. Energi, visioner och glädje dansar i det där tomrummet. Jag har varit med om det förut, ett otal gånger faktiskt om jag besinnar. Nu återstår att städa ur garaget och se hur nån annan blir lycklig över det. Och jag har frid, jag har verkligen det och hoppas att nån finurlig mek fixar i ordning "Tor-Gunnar" som inte ens rullat 10000 mil. Hoppas nån förvaltar den väl 🙂

Men som sagt - jag har varit med förut och om du klickar på bilrutan härnedan, så får du höra en sång jag skrev när jag lämnat min gamla SAAB på skroten smiley  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post46

Sommaren 2018

NUETPosted by Annika Edin Tue, September 04, 2018 16:59:06
Hej, hej!
Jag hade faktiskt glömt bort att den här bloggen finns kvar. Så länge sen jag skrev och jag tänker att det är ändå ingen som läser. Men så en dag fick jag ett mejl ifrån en kvinna som genom sin diktsamling "Kärleken en bro" och genom böcker jag läst av henne, kommit att betyda jättemycket för min förståelse för vad det är att vara människa. Ja, det är ju det Mitt Vindöga handlar om - Människoblivandet - vad det nu är? Hur som helst, författaren heter Margareta Melin och det var när jag råkade hamna på hennes hemsida som min livsresa liksom öppnade sig som om jag sögs in i en tromb av minnen. Jag kände att jag måste bara skriva och berätta för henne hur mycket hennes dikter betytt. Det var så jag fick kontakt och till min förvåning hade hon läst här i min blogg och nu blev jag inspirerad att skriva mer.

Nu tänker jag på vad som hänt sen sist jag skrev och om det är nåt jag vill dela? Jag hade glömt att min blogg har som tema Människoblivande, men nu tänker jag på min "Pecha kucha" som jag snodde ihop i vintras. Jag delar den här för det är ju just det där med att växa och utvecklas som människa min pechakucha-presentation handlar om.
Klicka på bilden nedan så kan du se och höra den.

HEMTJÄNSTEN, BARNET OCH MENINGEN MED LIVET
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post45

Aldrig mera svika - sig själv

KÄRLEKENS STIGARPosted by Annika Edin Wed, April 12, 2017 21:04:21
Hon såg sig själv i spegeln och sa: "I´m never ever gonna let you down again". Det var Anita Moorjani som sa det när hon hade vaknat upp ur sin koma. Om ni inte har läst hennes böcker rekommenderar jag er att göra det. Den första heter "Dying to be me". Den andra "What if this is heaven"
Jag prenumerar på hennes nyhetsbrev där hon delar tankar och videos från föreläsningar och frågestunder hon håller. Bakgrunden är att hon var sjuk i cancer och passerade gränsen och hade en näradödenupplevelse. Den stunden förändrade allt och hon tillfrisknade förbluffande fort. Ja ni kan lyssna och läsa själva.

Men ett av hennes viktigaste budskap är hur viktigt det är att vi älskar oss själva. "Var din egen bästa vän" säger hon i den här videon som hon delade idag och som jag nu delar vidare till er.

The biggest lesson I learned in the other realm
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post44

ALDRIG GLÖMMA HUR DET VAR

KÄRLEKENS STIGARPosted by Annika Edin Sun, March 26, 2017 16:25:23
ALDRIG GLÖMMA HUR DET VAR
Så kom då dagen, den jag en gång i tiden aldrig trodde skulle komma. Att jag fick vara med i TV precis som den jag är. Det är lätt att tappa perspektivet när en "kommit så här långt". En vill kanske glömma. Men det vore att svika den jag var, det vore att svika alla de andra, de som fortfarande lever i rädsla. Och det är många, det finns en hård värld utanför Karins och min trygga tillvaro.

Men jag minns en tjej,
en tjej som kände sig väldigt ensam. Det var tidigt 70-tal. Hon skrev brev till, jag vet inte om det hette Rfsl då, och hon fick svar! Ett riktigt brev fick hon! Ett pappersbrev som hon med skräck och tacksamhet vecklade upp. Det stod att det fanns en klubb på Timmermansgatan. Det skulle stå Tim på dörren och hon var välkommen.
Hon gick på Söders gator åt det hållet med bankande hjärta en kväll. Men hon vågade inte ens gå på Timmermansgatan utan letade på en annan gata, intill - hur tokigt det än kan låta. Så stor var rädslan för att bli sedd. Samtidigt var det också rädslan för att inte bli sedd som hindrade. Tänk om hon gick in och ingen enda såg henne! Då skulle hon vara ensammare än någonsin efteråt.
Jag kallar den där tjejen Timotej bara för det där med Timmermansgatan.smiley

DET VAR STORT!
mycket STORT att få vara gäst hos Malou efter tio och berätta om Karins och min kärlek och om våra liv runtikring. Jag behöver inte gå till min egen historia, jag behöver bara besöka vårt Rfsl-café i Sundsvall för att förstå att jag behövs.

Här kan ni titta på vår medverkan i Malou efter tio
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post43

Tacksamhet

NUETPosted by Annika Edin Sat, March 25, 2017 08:26:42
Godmorgon. Det är lördag, jag är ännu kvar i Stockholm efter den stora upplevelsen att få berätta min och Karins historia i riksTV. Jag känner redan att det kommit att betyda mer än jag kunde räkna ut. I första hand en viktig milstolpe i min egen helandeprocess. Och vad är att bli hel?
Jag tänker att viktigast är att Vara Kärlek. Att tillåta den genomsyra mitt väsen. Det låter kanske tjusigt, men det ligger ingen prestation i det. Men en sak förstår jag och det är att öppenhet förändrar mycket. Jag fattar också att kärlek handlar om att ta emot och där kommer tacksamhet in. När jag tänker ordet tacksamhet känner jag mig som en stor parabol som öppnar mig för den oändliga kärlek jag anar bortom tankar och ord, i de stora vackra himlarymderna Så enkelt är det. KRAM  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post42
Next »