AnnikaEdin-Mitt Vindöga

AnnikaEdin-Mitt Vindöga

Min Blogg om

MÄNNISKOBLIVANDET Genom Mitt Vindöga kan jag se världen utanför och jag kan blicka in i mina egna landskap. Mitt Vindöga är Fönstret mellan mig och er.

Nytt projekt

NUETPosted by Annika Edin Wed, March 06, 2019 14:09:57
SOM ETT SAGOLAND - sånger mellan bergen
är arbetsnamnet för mitt nästa album. Jo jag är i full gång med det och min vision är att kunna ha release den 6 juni då nationaldagen firas i Sundsvall med en hel massa roligt - på Torget, Scenen, i Vängåvan och hos Bokhandlaren. Det är hos den sistnämnda jag "lovat" vara med och releasa mitt album. Hur jag nu ska klara det.

Det är många bitar som ska falla på plats.
- I vilken form ska jag ge ut - cd är lite passe...men ändå lite roligt med något fysiskt som går att visa upp när det nu blir lite reklam för den här stan som jag gillar så mycket. Booklet som inlaga i cd ser jag ingen större vits med, det blir så pytteliten stil. Jag funderar på ett häfte i C5 format, med texter och ackord och så en cd som inlaga...
- Spotify, ja det är en bra idé men jag måste fixa det där med ISRC-koder. Det har jag mejlat om idag.

Så långt...

  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post48

Doft av Skvattram

KÄRLEKENS STIGARPosted by Annika Edin Fri, February 15, 2019 11:53:17
"Livet är en saga och allting har sin tid..." är rader från en av mina många sånger..(ja, ja, jag vet, jag citerar mig själv stup i kvarten). Jo, allt sker när det är dags, varken förr eller senare. Nu har Karin och jag givit föreställningen
"Doft av Skvattram" på Seniormagasinet i Sundsvall.
Cirka sjuttio personer satt och lyssnade andäktigt i en timme och det betydde så väldigt mycket för mig inser jag.
Jag överraskade verkligen mig själv med att improvisera. Jag sa saker jag inte alls planerat och jag var inte ett dugg rädd eller nervös, det bara flödade på.
Nåväl, lite snubblade jag väl på orden då och då, men det gjorde heller inget.
Det är jag.

Emellertid. Det här var enda gången vi gjorde det här programmet - dels för att jag lovat Karin, hon tycker att det är jobbigt att stå på scenen (och hur många känner inte så) - men också för att jag själv, nu när det är gjort, inser att jag inte skulle kunna upprepa det.
Och jag tror att jag förstår varför; Jag skulle inte klara av att säga samma sak en gång till. Jag tror inte att jag någonsin under alla år jag framträtt, har gjort samma program två gånger. Då vore det inte jag.
Och min kära vän Margareta Melin, som så många gånger genom sina dikter gett ord åt det jag sökt, ger mig även denna gång en förklaring i dikten" Vindens barn" (från diktsamlingen Kärleken en bro). Den finns med i föreställningen - som vi inte kommer att göra fler gånger - men som ni ändå kan se i filmen som ni kommer till om ni klickar på bilden nedan.
Filmen är en timme lång, så slå er till ro om ni vill titta.

Med kärlek får Karin och mig.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILM
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post47

Min bil Tor-Gunnar

NUETPosted by Annika Edin Sat, September 22, 2018 11:24:15
Nu har jag sålt ett problem jag försökt förvalta i mer än ett år. Min Kia som jag var så väldigt glad och tacksam när jag fick chansen att köpa, det blev nåt konstigt fel med automatväxlingen och till slut växlade den inte ens upp från ettan. Jag vet inte hur många gånger jag varit in på Kia...och andra verkstäder. Till slut fick jag förslag från Kias märkesverkstad att det var ventilpaketet i växellådan som måste bytas a' 32000:- alternativt hela växellådan för samma kostnad. Det var så klart helt otänkbart, så i förrgår sålde jag bort min jättefina bil för 2500:-vilket så klart var en stor förlustaffär för mig. Men konstigt nog känner jag mig varken lurad eller ledsen. Jag känner mig fri och det är som om förlusten lämnade, öppnade en rymd inom mig. Nya idéer sugs in och jag ser hur rik jag är, hur mycket kreativitet jag har. Energi, visioner och glädje dansar i det där tomrummet. Jag har varit med om det förut, ett otal gånger faktiskt om jag besinnar. Nu återstår att städa ur garaget och se hur nån annan blir lycklig över det. Och jag har frid, jag har verkligen det och hoppas att nån finurlig mek fixar i ordning "Tor-Gunnar" som inte ens rullat 10000 mil. Hoppas nån förvaltar den väl 🙂

Men som sagt - jag har varit med förut och om du klickar på bilrutan härnedan, så får du höra en sång jag skrev när jag lämnat min gamla SAAB på skroten smiley  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post46

Sommaren 2018

NUETPosted by Annika Edin Tue, September 04, 2018 16:59:06
Hej, hej!
Jag hade faktiskt glömt bort att den här bloggen finns kvar. Så länge sen jag skrev och jag tänker att det är ändå ingen som läser. Men så en dag fick jag ett mejl ifrån en kvinna som genom sin diktsamling "Kärleken en bro" och genom böcker jag läst av henne, kommit att betyda jättemycket för min förståelse för vad det är att vara människa. Ja, det är ju det Mitt Vindöga handlar om - Människoblivandet - vad det nu är? Hur som helst, författaren heter Margareta Melin och det var när jag råkade hamna på hennes hemsida som min livsresa liksom öppnade sig som om jag sögs in i en tromb av minnen. Jag kände att jag måste bara skriva och berätta för henne hur mycket hennes dikter betytt. Det var så jag fick kontakt och till min förvåning hade hon läst här i min blogg och nu blev jag inspirerad att skriva mer.

Nu tänker jag på vad som hänt sen sist jag skrev och om det är nåt jag vill dela? Jag hade glömt att min blogg har som tema Människoblivande, men nu tänker jag på min "Pecha kucha" som jag snodde ihop i vintras. Jag delar den här för det är ju just det där med att växa och utvecklas som människa min pechakucha-presentation handlar om.
Klicka på bilden nedan så kan du se och höra den.

HEMTJÄNSTEN, BARNET OCH MENINGEN MED LIVET
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post45

Aldrig mera svika - sig själv

KÄRLEKENS STIGARPosted by Annika Edin Wed, April 12, 2017 21:04:21
Hon såg sig själv i spegeln och sa: "I´m never ever gonna let you down again". Det var Anita Moorjani som sa det när hon hade vaknat upp ur sin koma. Om ni inte har läst hennes böcker rekommenderar jag er att göra det. Den första heter "Dying to be me". Den andra "What if this is heaven"
Jag prenumerar på hennes nyhetsbrev där hon delar tankar och videos från föreläsningar och frågestunder hon håller. Bakgrunden är att hon var sjuk i cancer och passerade gränsen och hade en näradödenupplevelse. Den stunden förändrade allt och hon tillfrisknade förbluffande fort. Ja ni kan lyssna och läsa själva.

Men ett av hennes viktigaste budskap är hur viktigt det är att vi älskar oss själva. "Var din egen bästa vän" säger hon i den här videon som hon delade idag och som jag nu delar vidare till er.

The biggest lesson I learned in the other realm
  • Comments(0)//annikaedinmittvindoga.lekochvisa.se/#post44
Next »